pieter-jansen.4.jpg
15 december 2023

En dé Sportfyio van het Jaar 2023 is: Pieter Jansen

De vraag der vragen aan elke winnende sporter kan en mag zeker ook worden gesteld aan de winnende sportfysiotherapeut, aan dé NVFS Sportfysio van het Jaar 2023. Dus, Pieter Jansen, wat ging er door je heen toen je hoorde dat je gewonnen had? “Ik was heel blij. Even het middelpunt zijn, in het zonnetje worden gezet, dat is toch een bijzonder moment, een moment van erkenning!”

Wijd vertakt netwerk
Waar zit hem die erkenning dan in? Pieter Jansen: “Vooral in wat wij hier bij Fysiotherapie Vis in Wageningen voor elkaar hebben gekregen. Want na mijn indiensttreding in 2006 hebben we in 2007, sinds de start van de opleiding dus, hier ook sportfysiotherapie opgezet. Na mijn afstuderen als sportfysiotherapeut in 2010 zijn we van een praktijk die nauwelijks sporters trok meer en meer uitgegroeid tot de plek waar sporters uit de meest uiteenlopende takken van sport optimaal begeleid worden. Om na wat voor blessures dan ook weer zo goed en zo snel mogelijk te kunnen sporten. Daar zijn flink wat jaren overheen gegaan. Jaren waarin we, aanvankelijk ik in mijn eentje maar later nog twee sportfysiotherapeuten flink aan de weg hebben getimmerd. En nog timmeren. Met als gevolg dat we onder meer door goede contacten met sportartsen en sportverenigingen in de regio een steeds wijder vertakt aan sportfysiotherapie gerelateerd netwerk hebben weten op te bouwen.”

Over aan de weg timmeren, opbouwen en netwerken gesproken: naast alle activiteiten in en rond zijn eigen praktijk stond Pieter Jansen mede aan de basis van een regionaal knienetwerk, dat door zijn inspanningen gekoppeld werd aan Sports Valley, het High Performance Medical Centre van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Daarnaast was hij ook nog eens betrokken bij de opleiding musculoskeletale revalidatie/sportfysiotherapie in Nijmegen.

In beweging krijgen
Om door te gaan op zijn eigen praktijk, dat is sinds anderhalf jaar ook echt zijn eigen praktijk. Pieter Jansen: “Ja, en dat eigene komt nog extra tot uitdrukking in, weliswaar binnen hetzelfde pand, onze recente verhuizing. We zitten sinds april dit jaar op de begane grond van Medisch Centrum De Poort. Alles zo transparant en open mogelijk ingericht. Zodat je vrijwel overal beweging en activiteit ziet en ervaart. Want daar is het ons om te doen: mensen activeren, in beweging krijgen!.