Hoe kun je als sportfysiotherapeut je kennis up to date houden

Op deze website vind je documenten die je in je werk als sportfysiotherapeut kunt gebruiken. Sportfysiotherapie is een door het KNGF erkend specialisme.

 

 

Subthema's

Voor de leden NPi service
Voor de leden NPi service

Voor de verspreiding van de benodigde vakinhoudelijke informatie heeft het KNGF i.s.m. de beroepsinhoudelijke verenigingen de NPI Service voor haar leden mogelijk gemaakt. Maandelijks brengt het NPi o.a. een nieuwsbrief sportgezondheid, muskuloskeletaal en literatuurlijsten uit.

Lees verder
Tijdschriften en publicaties
Tijdschriften en publicaties

Voor de leden zijn een aantal vakinhoudelijke bronnen beschikbaar. Deze bronnen geven de mogelijkheid om de vakkennis op peil te houden en de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied te volgen.

Lees verder
Richtlijnen
Richtlijnen

Een sportfysiotherapeut is een erkend professional die gevorderde competenties laat zien als het gaat om het bevorderen van veilige deelname aan fysieke activiteiten, het voorzien van advies en het aanpassen van revalidatie- en trainingsinterventies met als doel het voorkomen van blessures, het herstel van optimaal functioneren en het bijdragen aan verbetering van sport prestaties van sporters van alle leeftijden en mogelijkheden.

Lees verder
Samen versterken we de positie van fysiotherapie
Samen versterken we de positie van fysiotherapie

Op 10 mei 2016 hebben diverse sportzorgpartners, waaronder Bart Smit namens de NVFS, de intentieverklaring voor de Sportzorg Alliantie ondertekend. Goed georganiseerde (para)medische zorg in de sport is binnenkort niet meer alleen weggelegd voor de topsporter, maar voor iedereen.

Lees verder