pexels-andres-ayrton-6551438.jpg
28 juni 2021

Informatie voor patienten

De sportfysiotherapeut behandelt cliƫnten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. De sportfysiotherapeut speelt daarnaast een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

Wanneer naar de sportfysiotherapeut?

 

De sportfysiotherapeut behandelt cliƫnten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk of een sportmedische afdeling van het ziekenhuis. Steeds vaker is hij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

De sportfysiotherapeut heeft na de 4-jarige opleiding tot fysiotherapeut nog een 3-jarige vervolgopleiding genoten voor dit specialisme.

Zoek een sportfysiotherapeut

U kunt naar een sportfysiotherapeut zoeken bij u in de buurt via de KNGF website:

www.defysiotherapeut.com

Voorlichting sportfysiotherapie

Indien u op zoek bent naar trainingen en oefeningen in het kader van sportblessures, dan kunt u naar onze website:

http://www.sportzorg.nl/

Sportzorg.nl is een initiatief van de Nedelandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS), de Vereniging van Sportgeneeskunde (VSG) en VeiligheidNL.