4.-marc-diks.jpg
24 oktober 2022

Marc Diks / voorzitter NVFS

Meewerken aan de toekomst van ons prachtige vak!

“Ik was 12 en lag met een geluxeerde elleboog in het ziekenhuis. Na een (te lange) gipsperiode met als resultaat een niet beweegbare elleboog, konden de artsen weinig voor mij betekenen. Op een fysiotherapeut na. Die heeft mij dan ook weer letterlijk op de been gekregen. Ja, vanaf dat moment is de fysiotherapie, de sportfysiotherapie in het bijzonder, nooit meer uit mijn leven weg geweest. Ook toen was ik al met windsurfen bezig, dus je kunt begrijpen hoe belangrijk deze fysiotherapeut voor mij was. Vandaar dat ik, toen ik gevraagd werd om voorzitter te worden van de NVFS en de leden hierin toestemden - okay, na wat bedenktijd - natuurlijk ja heb gezegd.

Iets over de helft van mijn eerste termijn van 4 jaar ben ik nu en ik moet zeggen dat ik het met veel plezier doe, het bestuurswerk. Om een simpele reden: ik, wij als bestuur, zien de sportfysiotherapie zich goed ontwikkelen. Goed in de zin van steeds meer specialisaties binnen het vakgebied. En, mede daardoor, van steeds meer samenwerking tussen specialisten. Binnen de sportfysiotherapie, maar zeker ook daarbuiten.

De kwaliteit van de sportfysiotherapie zit duidelijk in de lift. Neem een begrip als passende zorg. Daarin zijn sportfysiotherapeuten een steeds serieuzere factor geworden. Net zoals ons eigen motto, Return to Play, steeds breder en breder gedragen en uitgedragen wordt.

Die stijgende lijn willen we doortrekken. Van Return to Play naar Return to Sport en Return to Performance. Mensen steeds beter terugbrengen dus. Met steeds minder kans op terugval. Dat vraagt om nog betere diagnostiek  en nog betere testmethoden. Ja, een eigen NVFS diagnostisch testcentrum voor RTP, ik droom er wel eens van.

Dat soort dingen, de toekomst dus van ons prachtige vak, daar zijn wij als NVFS-bestuur mee bezig. Vol overgave!”

 

Zin om (mee) te besturen?

Denk je nu, ja, lijkt mij wel wat, NVFS-bestuurslid! Wat let je dan om contact met me op te nemen via [email protected].

Ik kan je veel vertellen…

Marc Diks

Marc Diks / voorzitter stelt zich voor

“Na vier jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt, ben ik gaan reizen om mijn passie windsurfen te volgen. Daarna ben ik tussen 2002 en 2018 actief geweest in het internationale bedrijfsleven. Om precies te zijn in de wereld van het ontwikkelen van nieuwe sportgerelateerde operatietechnieken.

Vanaf 2019 ben ik voorzitter van het NVFS-bestuur. Met veel plezier. En met een duidelijke missie: het belang van de sportfysiotherapie, van een kwalitatief steeds meer hoogstaande sportfysiotherapie en van alle specialisaties daarbinnen meer en meer onderstrepen.

Dat alles in het licht van Return to Play, want dat is en blijft natuurlijk hét thema voor alles wat ook maar even raakt aan de sportfysiotherapie.”