2-rene-polman.jpg
24 oktober 2022

René Polman / NVFS- Penningmeester

Op naar (nog) meer krachtenbundeling!

“Ik mag nog tot achter in 2023 door als NVFS-penningmeester. Dan zitten mijn twee bestuurstermijnen van elk vier jaar erop. Zonder nu meteen te spreken van een erfenis, maar ik hoop toch van harte dat we dan weer wat stappen hebben gezet op het pad van krachtenbundeling. Want hoe mooi en vooral hoe goed zou het zijn om te komen tot één grote(re) musculoskeletale vakvereniging van én sportfysiotherapeuten én manueel therapeuten. Zeker in de wetenschap dat heel veel NVFS-leden nu ook al VMT-lid zijn. En zeker ook in de wetenschap dat beide verenigingen geen stijgende ledentallen laten zien.

Tegen die achtergrond zou het toch niet meer dan logisch zijn om samen te gaan. Onder één vlag, met één bestuur. Los van meer kostenefficiëntie levert dat vooral meer slagkracht op. Zodat we naar het werkveld, naar doorverwijzers, naar patiënten maar zeker ook naar overheid en verzekeraars meer een vuist kunnen maken, er meer toedoen, meer een factor zijn. Bovendien past zo´n krachtenbundeling binnen één grote(re) en sterke(re) vakvereniging ook in de groeiende behoefte om steeds beter, steeds meer specifieke passende zorg te kunnen bieden.

Kortom: nog meer dan genoeg te doen, de komende anderhalf jaar. En zeker ook voor mijn opvolger! Die dan misschien wel de eerste penningmeester wordt van die nieuwe overkoepelende musculoskeletale fysiotherapeutische vakvereniging.”

Zin om (mee) te besturen?

Denk je nu, ja, lijkt mij wel wat, NVFS-bestuurslid! Wat let je dan om contact op te nemen met René via [email protected] of 06-17366657.

René Polman / Penningmeester stelt zich voor

“Het kwam prachtig uit. Ik was nog maar net gestopt als praktiserend sportfysiotherapeut, of ik werd gevraagd voor het NVFS-bestuur.

Los van dat het een prachtkans was om in het werkveld actief te blijven, vond ik het ook een eer. Gaf en geeft mij tot de dag van vandaag de kans om, want dat ligt toch in mijn aard, voor anderen, in dit geval dus mijn vakgenoten wat te kunnen betekenen.”