KRUISBAND ACADEMY 2019

Datum:19 oktober 2019 - 13 november 2019
Organisator: Kruisband Academy
Type: Scholing
Locatie:
Utrecht / Arnhem
De kruisbandblessure is een veelbesproken letsel bij sporters? De impact van een kruisbandblessure bij een (jonge) sporter is groot, het herstel is lang en het is carrièrebedreigend. Logisch dus dat er veel over gesproken wordt.

Laatste ontwikkelingen kruisbandletsel - 10% korting voor NVFS-leden

FC Kruisband heeft inmiddels een mooi netwerk met kniespecialisten over heel Nederland. In dit netwerk merk je dat de behandeling van kruisbandletsel in ontwikkeling blijft. Deze laatste ontwikkelingen willen we graag delen met andere fysiotherapeuten in Nederland. We gaan ‘de reis van de patiënt’ vanaf het ontstaan van de blessure tot het volledige herstel doorlopen zodat we alle aspecten in de revalidatie kunnen belichten.

Kom dus naar de Kruisband Academy en maak met de VKB Trilogie deze reis met ons mee!

 

Dag 1:
Op dag 1 komen we erachter waardoor het komt dat kruisbandletsel zoveel voorkomt. Ook gaan we belichten welke preventieve maatregelen we kunnen nemen om het risico op kruisbandletsel te verkleinen. We leren kruisbandletsel te diagnosticeren. Nu weet je wellicht al hoe dit moet, maar weet je ook hoe je het Anterolaterale ligament test bijvoorbeeld? En welke implicaties dit heeft voor de (operatieve) behandeling?
Orthopedisch chirurg Jacco Zijl loodst ons door de VKB operatie heen en vertelt alle ins- en outs op operatief gebied.

Dag 2:
Dit is een dag waar fysiotherapeuten van zullen smullen. De revalidatie is onze expertise en in dit deel van de revalidatie hebben we een belangrijk aandeel. We doorlopen de fases van de revalidatie en gaan na hoe we deze fase kunnen testen en monitoren. Zo leer je welke testen je kunt gebruiken om te bepalen of je een volgende stap kunt maken in het revalidatieproces.
Samen met Martijn Janssen, Kim Blewanus en Dimitri Stefas kun je deze dag je kennis delen en informatie ontvangen over alle ins- en outs van kruisband revalidatie.

Dag 3:
We zien vaak dat de stap vanuit de trainingszaal naar wedstrijdfit moeilijk te maken is. We besteden heel dag 3 aan de veldrevalidatie! Je leert wanneer een sporter fit genoeg is om op het veld te starten, maar ook hoe je de sport-specifieke opbouw kunt maken. Je kunt deze dag zelf ervaren hoe oefeningen werken en wat het met je lijf doet. Kortom: sportkleding aan en met de voeten in de klei van FC Utrecht en loop samen met Jeroen Peters en Eelco Veldhuizen alle ins- en outs op het gebied van veldrevalidatie door.

Trefwoorden: