corona-1.jpg
01 mei 2020

GROEN LICHT VOOR OPSCHALING OP ‘DAG VAN DE ARBEID’

Afgelopen weken hebben wij nauw samengewerkt met het KNGF en samen opgetrokken als het gaat om advies over veilig te werken in deze corona tijd.

Triage stappenplan voor opschalen

Zoals bekend is er gisteren groen licht gegeven, als laatste door het RIVM, om de fysiotherapie op te schalen en dat werd ook tijd. Er is door het KNGF en de BI’s hard gewerkt aan een nieuw TRIAGE stappenplan om de juiste zorg veilig uit te kunnen voeren.

Zelf heb ik regelmatig in de gesprekken afgelopen weken met revalidatie- en ziekenhuisfysiotherapie de faciliteiten en kwaliteiten van de sportfysiotherapie onder de aandacht gebracht voor behandeling van ex-covid patiënten.
Aangezien de uitwerking van het virus op de longen nog niet volledig duidelijk is, wil ik jullie vragen om voor behandeling van ex-Covid patiënten contact op te nemen met een HVL-fysiotherapeut of via een regionale COPD-netwerk multidisciplinaire zorg aan te bieden.

Na veel aandringen van het KNGF zou er eindelijk vandaag duidelijkheid komen over de ZN-regeling. Houd hiervoor het laatste nieuws op de KNGF-website of KNGF-app in de gaten.

Ik zie creatieve oplossingen van praktijken o.a. op YouTube en berichten op Twitter voorbijkomen, om op de juiste manier invulling aan het veilig werken in deze corona tijd. Ook op de KNGF-website zijn tips & FAQ voor de anderhalvemeter-samenleving te vinden. Dit geeft aan dat de welwillendheid om alles in goede banen te leiden er is. Rest ons nog jullie succes te wensen om de eigen bedrijfsvoering Covid-proof te maken.

Blijf gezond en in beweging!

Met vriendelijke groet,
namens NVFS-bestuur,

Marc Diks
voorzitter